Data publicării:
ASISTENTA FARMACII

Asistenţă în farmacii pe timpul caniculei

Cele 20 de farmacii din județul Brașov au încheiat un parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică și oferă asistență pe toată durata verii. Locaţiile au fost alese strategic, în zonele cele mai circulate din oraș, cum ar fi bulevardul Republicii, complexul Astra, complexul Magnolia, Calea București sau bulevardul Gării. Fiecare farmacie trebuie să afișeze în vitrină buline colorate în funcție de temperatura de afară. În farmacii trecătorii găsesc apă potabilă şi se pot răcori la aer condiţionat.

Toate aceste servicii sunt gratuite, dar deocamdată puţini oameni au avut nevoie să intre să se răcorească.

Chiar dacă nu toată lumea cunoaște farmaciile care oferă asistență pe timpul verii, cu toții știu ce au de făcut atunci când e caniculă.

Nu doar farmaciile sunt pregătite pentru această perioadă. Și Direcția de Sănătate Publică a luat deja primele măsuri. Ambulanţele sunt prevăzute cu aer condiţionat iar stocurile de medicamente, necesare pentru acordarea primului ajutor, au fost întregite.

Reprezentanții DSP spun că toate unitățile medicale din Brșov sunt pregătite pentru a-și primi pacienții pe timpul caniculei. Inspectorii DSP vor controla periodic spitalele, unitățile de cazare și de alimentație pentru a se asigura că produsele oferite sunt bune pentru consum.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri