Sari la conținut

A ajuns la spital din cauza neglijenţei profesoarei

Tatăl fetei de 10 ani priveşte înmărmurit imaginile în care se vede clar cum fiica lui cade de pe trambulina de cinci metri şi se izbeşte de pardoseala de beton. În secunda următoare, băiatul care a împins-o sare în apă ca să ajungă mai repede la ea.

Abia atunci când copiii au strigat după ajutor, antrenoarea de înot a văzut ce s-a întâmplat. Ea a chemat ambulanţa care a dus-o fata la spital.


" Diagnosticul a fost de politraumatism prin cădere de la înălţime, fractură col femural drept, triplp fractură de bazin şi fractură de mandibulă ", Alina Cozac - purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Sibiu.

Părinţii spun că fata era înscrisă la cursul de înot, nu la cel de sărituri. Profesoara i-ar fi lăsat însă pe copii să urce pe trambuline înainte să le dea drumul acasă. Fără să-i supravegheze.


" Table ruginite, nu ştiu cum de nu se taie, trepte lipsă, balustradele... acelea nu sunt pentru copii, sunt pentru adulţi. Normal că orice copil poate să cadă pe sub aia şi nu se iau măsuri ", Marin Dincă - tatăl fetei.


" Am înţeles că şi un profesor a alunecat pe scări. Şi, bineînţeles, băile sunt oribile, deci, ca şi condiţii, parcă nu se ocupă nimeni. Este chiar în ultimul hal de dezordine, de mizerie ", susţine  Loredana Dincă - mama fetei.

Părinţii Mădălinei sunt hotărâţi să depună o plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. Profesoara de înot nu a vrut să comenteze în niciun fel. Şefii clubului sportiv au început o anchetă internă. La bazin nu se afla nici medicul angajat.

 
" Faptul că băiatul acela a împins fetiţa a fost o chestie de moment, timpul de reacţie era foarte, foarte scurt. Nu aveau timp să reacţioneze. Copiii faceau parte din grupele de performanta. Nu erau nici iniţieri, nici începători. Deci erau copii cu experienţă ", spune Dan Mogoş - purtătorul de cuvânt al CSM Sibiu.

Nicio explicaţie nu poate alina supărarea părinţilor. Îngrijorate, şi alte mame vor să-şi retragă copiii de la înot.

" Mi-e teamă. Asta e ultima zi când o mai aduc aici, n-o mai aduc ", spune un părinte.  

Nu este primul scandal petrecut la Bazinul Olimpia din Sibiu. În urmă cu şase ani, o altă fetiţă de 10 ani s-a înecat. La acel moment, lipseau şi supraveghetorii şi medicul de urgenţă.