A căzut prima zăpadă din acest an

Data publicării:
PRIMA ZAPADA

Chiar dacă a fost o iarnă cu mai puţini turişti în Poiana Braşov, odată cu venirea primilor fulgi de nea de anul acesta, pârtia din staţiune s-a animat.

Dacă până acum, oamenii au stat în hoteluri, la piscină, astăzi şi-au pus schiurile sau au luat sania şi au mers pe pârtie.

"Am venit, crezând că este zăpadă. Dar e ok. e vremea bună, e cald, e frumos. Chiar dacă nu este zăpadă în oraş, aici e bine pe pârtie", a spus un turist.

"Nu este zăpadă, mergem la bazin. Este zăpadă, mergem sus la munte. Am fost sus cu telegondola. Ne-am plimbat, am venit înapoi", a spus un alt turist.

Chiar dacă nu a nins abundent, pe pârtii s-a depus un strat subţire de zăpadă peste cea artificială.

"Stratul de zăpadă sus în Postăvaru, ca şi în Poiana Braşov este de 30 de cm. A nins puţin ieri, prognoza pentru zilele următoare este foarte bună pârtiile sunt deschise. Sulinar de sus până jos în condiţii bune, Drumul Roşu în condiţii bune, Bradul în condiţii bune", a precizat Dan Lorincz - monitor de schi.

Pentru că se apropie sfârşitul de săptămână, administratorii pârtiilor vor să pornească şi tunurile de zăpadă, dar numai dacă îi ajută şi temperaturile de afară. Şi hotelierii se pregătesc, mai ales că mulţi turişti se aşteptă ca în zilele următoare să vină zăpada şi au rezervat deja camere.

Şi în Predeal turiştii nu au mai avut răbdare şi când au văzut ninsoarea s-au îndreptat spre pârtie.

"Ne bucurăm, că altfel nu veneam dacă era să ştim că nu ninge", a spus o turistă.  

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat pentru zilele următoare maxime de două grade celsius şi ninsori, în special la munte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri