Sari la conținut

Acoperiş luat de vânt

Casa cu două etaje se află în cartierul Schei, într-o zonă expusă vântului. Locatarii au intrat în panică atunci când au auzit primele bubuituri în pod.

"Am auzit zgomotul de tablă, din cauza vântului s-a desprins de pe acoperiş, un zgomot asurzitor, am ieşit afară dar ne-a fost frică sa stăm aici prin imprejurimi ca să nu ne vină ceva în cap", Costică Cihodaru, chiriaş

Imobilul are o vechime de peste 50 de ani şi aparţine RIAL BRAŞOV. Locatarii care au statut de chiriaşi spun că au vrut să îşi cumpere locuinţele, dar RIAL-ul nu a fost de acord. Ei acuză proprietarul clădirii că nu a făcut reparaţii la structură.

"Locuiesc din 1972 în acest imobil şi niciodată n-a venit cineva de la RIAL să pună măcar o mistrie de ciment sau ceva. Absolut niciodată nu au venit", Vasile Raia, chiriaş.

Conducerea RIAL a fost anunţată de incident şi împreună cu Primăria a trimis o echipă care să acopere casa cu folie.

"Încercăm să urgentăm cât putem montarea acelei folii să nu ne prinda ploaia, după aceea va fi refăcut tot acoperişul", Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Braşov.

O parte din locatarii din imobilul de pe strada După Inişte au fost evacuati de RIAL, în urma unor sentinţe judecătoreşti. Cei care au rămas în imobil au câştigat în instanţă dreptul de a rămâne în clădire, dar mai au acţiuni în instanţă cu regia imobiliară a primăriei.

Reporter: Tiberiu Oprea
Operator: Mihai Stan