Actorul Mişu Fotino a încetat din viaţă 

Data publicării:
FOTINO A MURIT

Mişu Fotino a fost fără îndoială un maestru al comediei, care şi-a cucerit publicul prin naturaleţea şi prospeţimea cu care îşi interpreta fiecare partitură. Talent pe care îl datorează şi faptului că a crescut printre actori şi a avut ocazia să înveţe meserie chiar de la maeştrii sacri ai teatrului românesc. A urcat pe scenă pentru prima dată la doar şase ani, alături de tatăl său, şi nu a mai părăsit-o până spre finalul carierei sale de peste 75 de ani.

Deşi, a devenit un preferat al publicului mai ales datorită scenetelor pentru televiziune, în care apărea alături de alţi mari actori ai generaţiei sale, Mihai Fotino nu a ocolit nici lumea filmului. A cucerit astfel şi marele ecran, prin intermediul personajelor pe care le-a interpretat în filme ca "Titanic vals", "Elixirul tinereţii" sau "Balul de sâmbătă seara".

Actori celebri care au împărţit scena cu Mihai Fotino au primit cu tristeţe vestea dispariţiei celui care le-a fost coleg mai mult de jumătate de secol. Cu toţii şi-l vor aminti de acum înainte ca pe un mare actor care a iubit comedia, aşa cum însuşi mărturisea.

Problemele mari de sănătate l-au obligat, în 2005, să se retragă din lumina reflectoarelor şi să renunţe astfel la marea şi singura sa pasiune: actoria. Spunea că dacă nu s-ar fi făcut actor, ar fi vrut să fie subalternul comandantului unui mare vas, pentru a nu avea responsabilităţi şi a putea lenevi întreaga zi. Acum, la 83 de ani, Mişu Fotino a urcat la bordul navei maeştrilor eterni ai teatrului românesc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri