Sari la conținut

Adrenalină în curtea Castelului Cantacuzino

Parcul de aventură amenajat în curtea Castelului Cantacuzino se întinde pe un hectar şi jumătate. Odată ajunşi aici, turiştii de toate vârstele sunt provocaţi să înceapă distracţia în aer liber.

"Traseul din parcul de aventură are 9 tiroliene și o lungime de aproape un kilometru. Segmentul cel mai înalt măsoară 15 metri. Poate fi străbătut de oricine cu puțin entuziasm și dorință de adrenalină", Mădălina Zamfir - reporter Digi24.

"În afară de tiroliană, oamenii se mai pot bucura de tir cu arcul, tir cu arma de airsoft, manej cu un căluț, avem un căluț foarte drăguț, pe care îl puteți găsi în fiecare weekend și un traseu destinat copiilor", Sonia Drăgan - staff manager, parc de aventură.

Înainte de a începe aventura în parc, turiştii sunt ajutaţi să se echipeze corespunzător. În plus, un profesionist le face instructajul.

"Pentru tiroliană și pentru traseul de copii avem ham, carabiniere, rolă și cască, iar pentru tir cu arcul avem protecții de antebraț, de degete, cam tot ce e nevoie", Sonia Drăgan - staff-manager, parc de aventură.

"Am încercat tiroliana și mi-a plăcut foarte tare. A fost pentru prima dată? Da! Și nu ți-a fost frică? Nu, nu mi-a fost frică", copil.

"A fost cu sfori, cu tiroliene și cu obstacole în aer", copil.

Parcul este astfel gândit încât oaspeţii să se bucure de adrenalină până la apusul soarelui.

"Noi ne-am gândit la ideea de a-ți rezerva o întreagă zi la castel, adică vii dimineața, bei o cafea pe terasa castelului, apoi poți să încerci parcul de aventură, să te dai pe tiroliană, să tragi cu arcul și apoi desigur, poți lua prânzul. După ce ai luat prânzul, ai mai stat un pic la soare, poți desigur, să vizitezi castelul și expozițiile pe care noi permanent le schimbăm și apoi, desigur, cina",  Diana Pârvulescu - PR Castelul Cantacuzino.

"Am tras cu arcul, cu arme airsoft, am luat un prânz delicios. Eu am mâncat miel, m-am simţit ca la vânătoare în pădure", turist străin. 

"Copiilor le place, vor să facă și altceva în afară de castele și plimbări", turistă.

Parcul de aventură din Buşteni este deschis de luni până duminică inclusiv, între orele 10 şi 20. Preţul pentru traseul cu tiroliana este de 20 de lei. La tir cu arcul şi tir cu arme airsoft, oaspeţii plătesc între 10 şi 30 de lei, în funcţie de numărul de săgeţi şi bile cerute.

Reporter: Mădălina Zamfir
operator: Alexandru Apetroae