Sari la conținut
News Alert

Adrenalină în mijlocul pădurii

Agnes are 58 de ani şi toată viaţa a lucrat în birou. Pentru că nu are timp să facă sport, şi-a dorit o escapadă în pădure alături de familie şi prieteni.

"Îmi place să vin aici pentru că pot să mă relaxez, e foarte frumos, este un aer foarte curat, e foarte bine pentru muşchii mei după o săptămâna de lucrat, pentru mişcare, pentru sănătatea mea", a spus Gidro Agnes.

Parcul de la Harghita Băi este întins pe un hectar şi jumătate de pădure, cu 150 de platforme montate în copaci şi 11 trasee cu diferite grade de dificultate pentru toate vârstele. Cei mici îşi pot testa abilităţile sportive şi de concentrare pe traseele marcate cu galben şi portocaliu. Rocmai de aceea, în perioada vacanţei de vară, sute de familii, grupuri de elevi sau de turişti vin să se relaxeze şi să-şi incarce bateriile.

Una dintre cele mai mari atracţii are parcului este tiroliana care trece pe deasupra lacului. Are aproape un kilometru şi este cea mai lungă din Europa de Est. Peisajul suprins în alunecarea pe scripete este parcă desprins din basme. Tot aici este şi cel mai dificil traseu amenajat în parcurile de aventură din ţara noastră.

Deşi aceste trasee nu ţin cont de vârstă inaltime şi greutate, trebuie să veniţi totuşi echipaţi cu o pereche de încălţări sport şi nişte pantaloni comozi.

"Persoana cea mai în vârstâ a fost de 82 de ani şi de la 3 ani le putem da accesoriile necesare astfel încât să poată să se dea", a spus Mihai Sinca - reprezentant parc de aventură.

Intrarea în parcul de aventură costă 50 de lei pentru adulţi şi 40 de lei pentru copii. Cei care vor să rămână peste noapte, au unde să se cazeze. Complexul turistic are 40 de camere la care preţurile pornesc de la 80 de lei de persoană, cu mic dejun inclus.

Reporter: Ioana Mihai
Operator: Zoli Racz

Pe aceeași temă