Adrenalină pe două roţi. În zona Braşovului sunt multe trasee montane pentru pasionaţii de enduro

Data publicării:
ENDURO

În zona Braşovului şi în împrejurimile oraşului sunt foarte multe trasee montane pentru pasionaţii de Enduro. Cei care încearcă experiența pentru prima dată au la dispoziție un centru de închirieri de unde primesc totul, de la motocicletă și echipament până la ghizi acreditaţi internaţional.

Odată ajunşi prin pădure, experienţa se transformă într-una unică. Mersul pe motocicletă pe un traseu prin pădure este o activitate ce poate fi practicată de oricine. Doar că trebuie respectate anumite regului.

"Chiar dacă sunt la început, facem şi cursuri de iniţiere. Plecăm cu motocicleta şi în jumatate de oră ne dăm seama de ce poate clientul şi în funcţie de asta alegem traseul", spune Dorin Hodorogea - instructor de enduro.

În acest sport, provocările sunt la orice pas. Dacă în mod nomral nimeni nu-şi dorește să conducă pe un drum cu denivelări, gropi și dâmburi, aici tocmai aceste obstacolele dau farmec traseului.

Pentru împătimiţii acestui sport, plimbările cu motociclete enduro sunt momente de relaxare, dar şi de adrenalină maximă.

"Uit de toate problemele ce există şi mă gândesc numai la peisaj", spune un pasionat.

Preţul unui echipament complet pentru enduro poate să ajungă şi la 10.000 de euro, însă la clubul de la Zărneşti închierierea costă 500 de lei pe zi. În aceasta sumă este inclus şi preţul instructorului care va însoţi motociclistul pe tot parcursul zilei. Dacă vreţi să vă faceţi o vacanţă întinsă pe mai multe zile la poalele muntelui, vă puteţi caza la pensiunile din zonă.

Reporter: Ioana Mihai
Operator: Zoltan Racz

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri