Airbus susține viitorii ingineri aeronautici

Data publicării:
AIRVUS

Colegiul Tehnic "Transilvania" este singurul din Braşov care a pregătit specialişti din domeniul aviaţiei şi aeronauticii. Acum, însă, oferta educaţională are şansa să se întâlnească cu solicitările de pe piaţa muncii. Centrul de Formare Aeronautic va fi deschis din toamnă, când se va înfiinţa şi o nouă clasă, cu 28 de locuri. La finalul ciclului de patru ani, elevii care se înscriu la acest profil vor avea specializarea "tehnician de aviaţie".

"(R: Vrei să te angajezi în domeniu?) Dacă aş avea şansa şi ocazia, da! (R: Cum ţi se pare că şcoala în care înveţi colaborează cu o firmă de profil?) Mi se pare foarte bine şi constructiv şi această colaborare cred că va ajuta ambele părţi", elev.

"Mi se pare că mi s-au deschis, aşa, dintr-o dată, mai multe porţi şi am posibilitatea să Am un loc de muncă stabil pentru viitor", elevă.

"Avem monitorizarea inserţiei absolveniţilor, cam 80% se angajează în calificarea pe care o termină, pe toate domeniile componente", Daniela Felegean - director adjunct Colegiul Tehnic "Transilvania".

Protocolul face parte din strategia de dezvoltare pe care Braşovul a dezvoltat-o în ultimii ani. Tot mai mulţi investitori sunt interesaţi să se ocupe nemijlocit de formarea muncitorilor calificaţi încă de pe băncile şcolii.

 "Primăria, încă de acum câţiva ani s-a implicat în acest proces. Cel mai bun exemplu, la nivelul întregii ţări, este Şcoala Profesională Kronstadt. Primăria va face tot ce ţine de întrţinerea atelierelor, de plata personalului pentru pregătoirea elevilor, reparaţiile necesare",  Sorin Toarcea - purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

"Tehnicieni, operatori calificaţi şi specialişţti în aeronautică - acesta este primul motiv pentru care s-a semnat acest parteneriat. Este nevoie de forţă de muncă calificată aici, la Braşov. Noi, de asemenea, vom oferi acces în hangarul Airbus Helicopters România, compania care este pe piaţă de 14 ani, din 2002, şi vor putea avea acces la partea practică",  Mirela Petcu - manager de proiect, Airbus Educational Projects

În baza protocolului, Airbus se angajează să ofere baza tehnică necesară şi suport pentru instruirea cadrelor didactice. Atelierele de la Colegiul Transilvania vor fi amenajate în vacanţa de vară. Într-o hală va fi adus un elicopter, iar în jurul său va fi amenajată zona de studiu, astfel ca practica şi teoria să fie predate împreună. Şcoala speră ca în 2017 să înfiinzeze o nouă calificare - cea de tehnician operator de bord. În baza protocolului, elevii or putea beneficia şi de schimburi de experienţă în Franţa.

Reporter: Sorina Secelean
Imagine: Mihai Stan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri