Ajutoare sociale, suspendate de autorităţi

Data publicării:
AJUTOARE SOCIALE

Gizela Manasin locuieşte în Tărlungeni şi lunar, primea o indemnizaţie pentru susţinerea familiei în valoare de 130 lei. Pentru că, timp de 3 ani, nu şi-a mai plătit impozitul pentru casă, din această lună femeia nu va mai primi ajutorul social.

"N-am mai reușit să plătesc din octombrie 2011. S-au strâns 540 de lei. Este o sumă destul de măsrişoară la o familie atât de numeroasă, pentru că, ţinând cont că suntem atât de numeroşi, normal că nu o să o pot achita într-o singură tranşă", spune Gizela Manasin.

"Dispoziţiile au fost făcute la începutul lui aprilie, practic cu 1 aprilie scrie în lege şi aşa s-a şi aplicat. De la 1 aprilie sunt anunţaţi. Am avut mult mai mulţi cu restanţe şi au venit şi au achitat. 28 încă nu au venit să achite", declară Fejer Piroska Iudith - asistent social Primăria Tărlungeni.

Primăriile au avut termen limită până la sfârşitul lunii aprilie ca să trimită listele cu datornici către Ministerul Muncii. Din luna mai ajutorul social se suspendă .

"Dacă această obligaţie de plată a impozitelor la bugetul local se onorează de către aceşti beneficiari într-o perioadă de maxim 5 luni, atunci beneficiarii sunt repuşi în plată. Şi li se plătesc inclusiv drepturile care au fost suspendate, deci practic neachitate", declară Diana Borş - director Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Braşov.

Dacă obligaţiile fiscale nu vor fi plătite în termen de 5 luni, ajutoarele vor fi tăiate definitiv. Indemnizaţia pentru creşterea copilului este de 600 de lei pe lună, ajutorul social, de 110 lei de persoană iar suplimentul de alocaţie este de 40 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri