Sari la conținut

Alarmă falsă la Tărlungeni

Alarma a fost dată duminică în jurul orei 14:00 când un bărbat a anuţat la 112 că un aprat de zbor s-a prăbuşit pe un câmp din apropierere de Tărlungeni.

Bărbatul le-a explicat echipelor de salvare care au venit la faţa locului că pe acest câmp a văzut un aparat de zbor care era foarte aproape de nivelul solului şi care s-a pierdut într-un nor de fum.

"Ne-am deplasat imediat la faţa locului cu trei echipaje SMURD, trei echipaje cu apă şi spumă şi un echipaj de descarcerare. Am demarat imediat căutările, în spijinul nostru au venit şi colegii de la jandarmi şi de la poliţie. De asemenea s-a folosit şi un elicopter particular", a declarat Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt ISU Braşov.

După mai bine de o oră de căutări zadarnice, echipele de intervenţie nu au găsit nimic şi au considerat apelul o alarmă falsă. S-a dovedit totuşi că barbatul care a dat alarma văzuse o motoparapantă care, la decolare, a scos un fum gros. Grijuliu, omul a sunat după ajutor, însă a fost la un pas să fie amendat pentru că a alarmat degeaba autorităţile.

"Eu şi acum spun că este un om serios şi a zis că în viaţa lui dacă mai vede ceva nu mai anunţă pe nimeni. El a crezut că face o faptă bună, o chestie civică şi până la urmă să fie catalogat că a indus în eroare organele", spune Iosif Kiss, primarul comunei Tărlungeni.

Este al doilea apel neconfirmat care vine din zona respectivă, după ce, în urmă cu două luni, o femeie a anunţat că a văzut căzând planorul pilotat de Mircea Crăciun.

Reporter: Ruxandra Morar
Operatori: Mihai Stan, Dan Dascălu