Sari la conținut

Alimentaţi cu apă de la cisternă

De 9 zile familia Stoica din Făgăraş nu mai are apă la robinet. Asta după ce blocul în care locuieşte a fost debranşat de angajaţii Companiei Apa Canal.

"Apa de băut o cărăm de pe la cunoşţtinţe, de pe la rude, şi mâncare la fel, deci foarte foarte greu, mai mult hrană rece decât gătită ", a spus Olimpia Stoica, o localnică 

" Sunt la zi cu toate datoriile faţă de stat şi pentru nişte persoane care nu au putere să plătească trebuie să suferim ", a susţinut Ioan Stoica, un alt localnic.

Până în prezent la 11 blocuri de la două asociaţii de proprietari a fost oprită alimentarea cu apă din cauza datoriilor. Furnizorul a pus la dispoziția făgărășenilor debranșați, cisterne cu apă menajeră care ajung la oameni de două ori pe zi.

"Sunt răi platnici din 2010, 2011, 2012, 2013. la una i-am plătiti eu datoria, bineînţeles din banii dânsei pe trei ani şi la apă nu figurăm. noi suntem la zi până în iulie 2013 "  afirmă Ioan Stoica - localnic. 

Datoriile celor două asociaţii de locatari, care au rămas fără apă, se ridică La aproximativ 200.000 de lei.

"Nu doresc să plătească iar pentru ca unitatea noastră să asigure un serviciu în sigurnaţă şi în continuitate trebuie să avem fondurile necesare şi neîncasând aceste facturi este pusă în epricol această continuitate ", este de părere Vasile Manta - director SC Apa Canal SA Făgăraş. 

De săptămâna viitoare blocurile altei asociaţii de locatari vor rămâne fără apă. Aici datoriile se ridică la 150.000 de lei.