Amenzi mai mari pentru cei care parchează ilegal

Data publicării:
AMENZI PARCARE 031013

De aproximativ cinci ani, mai toți șoferii din Brașov și-au rezervat locuri de parcare în fața locuințelor ca să nu mai aibă probleme cu spațiile care, oricum, sunt insuficiente pentru toată lumea. Dar, în timp ce unii au încercat să fenteze regula impusă de primărie, adică să plătească anual o sumă fixă pentru fiecare loc de parcare.

Valoarea sancțiunilor diferă de la caz la caz, dar poate fi cuprinsă între 50 și 2.500 de lei, mai ales pentru cei care ocupă abuziv locurile de parcare, plătite de alții. Amenzi vor primi, însă, toți șoferii care nu respectă regulile.

În prezent, peste 10.000 de locuri de parcare sunt folosite dar sunt neachitate de către posesorii de autoturisme. Sunt însă și șoferi care sunt la zi, cu plată și asta pentru că nu este tocmai ușor să obții un astfel de spațiu
concesionat, iar mulți vecini îi reclamă pe cei care parchează ilegal.

Toți cei care și-au concesionat un loc de parcare vor fi obligați, de acum, să afișeze în geam dovada plății, în caz contrar și acest lucru poate fi sancționat cu amendă de până la 100 de lei. Polițiștii locali vor controla fiecare mașină, iar cei care vor parca de acum ilegal sau nu și-au plătit locul de parcare dar îl folosesc în continuare, se vor trezi amenzi și nu numai.

"Se poate dispune ridicarea unui autovehicul din parcarea de reședință", declară Cătălin Ion, Șef serviciu rutier, Poliția Locală Brașov

În prezent, în municipiul Braşov există peste 42.000 de locuri de parcare, dintre care peste 38.000 sunt locuri de parcare de reşedinţă, atribuite localnicilor, prin licitaţie. Dintre acestea însă, doar 26.605 sunt locuri achitate în 2013, iar peste 1.500 sunt abonamente alocate gratuit. Un loc de parcare costă între 130 și 160 de lei pe an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri