Sari la conținut
News Alert

Anchetă la Spitalul Judeţean

Ancheta reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Brașov, în cazul bătrânei care a fost lăsată să plece din spital în pijama, confirmă faptul că pe fișa de externare apărea parafa unui medic care nu se afla în spital în acel moment.

"... medicul titular de gardă la pavilionul Tractorul, a cărui parafă se regăsește în registrul de consultații, nu a fost de fapt prezent, acesta delegând un alt medic să îi preia atribuțiile, fără a informa în prealabil conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, acesta din urmă neaflându-se în relație contractuală cu unitatea sanitară", se arată în raportul Direcției de Sănătate Publică Brașov.

În paralel, comisia de sănătate din cadrul Consiliului Județean Brașov desfășoară propria investigație, care a scos la iveală faptul că schimbul de parafe între medici este un lucru practicat în spitalele brașovenne.

"La Spitalul Judeţean aveam o sesizare şi la Spitalul de Copii avem un caz. În legătură cu aceste parafe, o persoană ne-a informat că a fost consultat de un rezident iar parafa a fost a unui medic primar. Noi controlom să vedem dacă este un fenomen. Acest caz s-a întâmplat la UPU în Spitalul Judeţean Braşov", a precizat Mariana Câju, șef comisie de sănătate CJ Brașov.

De altfel, ancheta în cazul bătrânei găsite moarte pe câmp, a Direcției de Sănătate Publica Brașov a fost desemnată drept superficială de către reprezentanți ai Ministerului Sănătății.

"Conform celor declarate de personalul auxiliar și de pază de la camera de gardă, pacienta a fost împiedicată în câteva rânduri să plece, având în vedere și ținuta sumară în care se afla, dar în final, ca urmare a insistențelor acesteia și neprezentării niciunui aparținător, a fost condusă de o infirmieră care îşi încheiase serviciul în staţia de taxi de unde a plecat cu o maşină", se arată în raportul DSP Brașov. Corpul de control al Ministerului Sănătății desfăşoară propria investigație în acest caz.