Aproape 70% promovabilitate la bacalaureat, în Braşov

Data publicării:
REZULTATE BAC-1

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei rezultatele examenului de bacalaureat trebuiau făcute publice pe data de 7 iulie, însă inspectoratul şcolar a afişat pe site-ul instituţiei încă de duminică seară notele obţinute de candidaţi pentru a nu-i mai ţine în suspans pe elevi. Cei mai mulţi dintre elevi au promovat examenul chiar dacă notele obţinute nu au fost cele aşteptate.

"Am reuşit, ştiam că o să reuşesc numai că voiam mai mult la română. Am obţinut 6,75 la română dar mi-a ieşit media 7,43", a spus un elev.

"Am luat 9,55 la geografie cea mai mare din liceu şi 8,60 la istorie. Sincer cred că se putea mai bine", afirmă o altă elevă.

Cei nemulţumiţi de rezulatte s-au prezentat la centrele de examen pentru a depune contestaţii în speranţa că vor obţine note mai mari.

"Am picat la română şi la matematică şi o să fac contestaţie la matematică ca să dau numai la română în a doua sesiune", povesteşte un elev.

Rezultatele după contestaţii vor fi afişate vineri, 11 iulie. Din cei aproximativ 4.100 de elevi care au fost în acest an în clasa a XII sau a XIII, doar puţin peste 3.300 au şi susţinut bacalaureatul. Mulţi au ales să nu se înscrie în examen sau să renunţe pe ultima sută de metri.

"Dacă adunăm neînscrişii cu neprezentaţii, şi este doar o presupunere, cred că sunt acei candidaţi care au simţit că nu sunt bine pregătiţi pentru acest examen", a declarat Maria Szabo - inspector şcolar adjunct, ISJ Braşov .

În întreg judeţul o singură elevă a reuşit să promoveze bacalaureatul cu media 10. Tânăra a terminat profilul matematică-informatică la Colegiul Naţional Andrei Şaguna.

Şi la Sibiu promovabilitatea la examenul de bacalaureat din acest an este de aproape 70 de procente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri