Sari la conținut

Arta a coborât din nou în stradă

Un ecran gonflabil uriaş, linişte totală şi mii de ochi aţintiţi în direcţia proiecţiei! Aşa poate fi descrisă, pe scurt, imaginea în care a încremenit Piaţa Sfatului preţ de mai bine de două ore.

"Sincer, am citit chiar astăzi, pe internet, de acest eveniment şi mi-a plăcut foarte mult iniţiativa. E prima oară când particip şi chiar îmi plac filmele româneşti", spune un spectator.

"Vremea a fost călduroasă pe timpul zilei şi seara am ieşit cu prietena la o plimbare şi am auzit că va fi un film în aer liber şi ne-a încântat ideea", spune un alt spectator.

Cele 700 de scaune aranjate de organizatori în faţa marelui ecran nu au fost suficiente, aşa că mulţi au preferat să vadă filmul de la terasele localurilor sau... pur şi simplu din picioare.

"Sunt filme premiate la Cannes, la Oscar, pe care în mod normal nu le vezi prea mult timp în mall-uri sau în cinematografele clasice", a precizat Cristian Decu - coordonatorul proiectului.

Următoarele proiecţii vor aduce braşovenilor "Force Majeure", "Jimmy's Hall" şi "Theory of Everything", al lui James Marsh, un film cu cinci nominalizări la Oscar şi două Globuri de aur câştigate. Caravana Metropolis a mai trecut prin Timişoara şi Arad, iar drumul ei va continua cu Sibiu şi Bucureşti.

Reporter: Sorina Secelean / Imagine: Alex Apetroae