Artă culinară într-o expoziţie la Braşov

Data publicării:
GASTROPAN BETA

Atracţiile expoziţiei din acest an au fost torturile care au făcut deliciul publicului. Marta Simionca din Târgu Mureş a venit la expoziţie cu două torturi pe care le-a pregătit de mai bine de o săptămână.

"Un tort care simbolizează armonia florilor diferite, cu gusturi deosebite din fistic şi bezea de migdale, plus un tort cu o armonie care reprezintă lalele tricolore ", a spus Marta Simionca - cofetar.

"Sunt foarte frumoase, aspectuase, au talent cei care le-au realizat, chiar au talent", a precizat un vizitator.

Şi fructele şi legumele au fost prezentate într-un stil aparte la eveniment şi asta pentru că au fost sculptate de cei mai buni specialişti în domeniu.

Pentru că evenimentul este dedicat în special panificaţiei, brutarii au pregătit cele mai bune preparate, chiar sub ochii publicului.

"Mai înainte am terminat cu palanieţi, langoşi dintr-un aluat de pâine care e foarte bun, cu trei feluri, cu sos de pizza, cu smântână usturoi şi cu şuncă", povesteşte Tokes Tibor - brutar.

Reprezentanţii Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase trag totuşi un semnal de alarmă. Deşi de mai bine de 20 de ani, consumul de pâine din România a scăzut semnificativ, românii sunt pe locul 2 în Europa în ceea ce priveşte consumul de pâine.

"Dacă înainte de 1989 mâncam 180 de kg de pâine pe om, an, acum am ajuns în 2014 la un consum de circa 98 de kg pe om, an. Pâinea pe care o mâncăm este mult mai naturală decât în alte ţări", a spus  Aurel Popescu - preşedintele ROMPAN.

Expoziţia de patiserie şi cofetarie ţine până duminică, iar în fiecare zi, cele mai frumoase creaţii culinare vor fi premiate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri