Sari la conținut

Asfaltul este tot mai deteriorat pe DN73, între Cristian şi Râşnov

Fie că sunt turişti care vor să ajungă în zona Bran, fie că sunt şoferi care au treabă la Piteşti sau Craiova, cei care tranzitează DN73 îşi pun maşinile la grea încercare.

"Facem dribling! Slalom... slalom facem!", spune un şofer revoltat.

Cei mai afectaţi sunt localnicii din Cristian şi Râşnov care sunt nevoiţi să circule zilnic pe aici.

"Ori mergi ca melcul, să nu faci slalom, că te loveşti cu altă maşină... Deci asta e, gaură lângă gaură", spune un alt şofer.

DN73 aparţine Companiei Naţionale de Drumuri, care a lansat anul trecut o licitaţie pentru proiectarea şi expertizarea lucrărilor de modernizare. Aceasta a fost însă anulată după câteva săptămâni, iar DN73 a fost lăsat de izbelişte pe perioada iernii.

"Noi ca şi autorităţi locale nu avem dreptul să intervenim, fiindcă este un sector care aparţine drumurilor naţionale, este în competenţa lor. De fiecare dată ne cer avize, le-am dat avize pentru începerea reabilitării acestei porţiuni de drum şi din păcate văd că nu s-au luat nici un fel de măsuri. Ceea ce s-a reabilitat prin plombare în decursul timpului, apar alte gropi şi avem din ce în ce mai multe probleme cu această zonă de carosabil", a precizat Adrian Veştea - primar Râşnov.

Anul acesta, CNADNR a reluat procedurile pentru reabilitarea drumului naţional 73, însă deocamdată s-au făcut lucrări doar în judeţul Argeş.

Reporter: Liviu Beju
Operator: Lucian Păculea, Dan Dascălu