Au sărbătorit Paştele

Data publicării:
PSTE CATOLIC

Slujba a început sâmbătă la ora 8:00, cu momentul binecuvântării focului nou. Preoţii care au împlinit acest ritual în afara lăcaşului de cult au intrat cu lumina în biserică. A fost momentul la care lumina învierii a început să se răspândească printre enoriaşii din lăcaşul de cult. Credincioşii au pornit apoi de la catedrală într-un drum ritualic, purtând în mâini luminile Învierii.

"E ceva înălţător, deci merită să venim aici, să ne rugăm împreună", enoriaş.

"Ne adunăm familiile, suntem familii mixte, şi ortodocşi şi catolici", enoriaş.

În Duminica Paştelui la Biserica Neagră a fost oficiată o slujbă speciale care a început cu un cântec al corului şi a inclus o litrughie citită doar la sărbătorile deosebite, de peste an.

"E o sărbătoare foarte mare, de familie, de creştinism. În fond, suntem toţi creştini şi sărbătorim acest eveniment împreună", spune o enoriaşă.

"Trăim de 25 de ani în Germania, suntem cununaţi aici, copiii noştri sunt botezaţi aici şi avem o legătură foarte strânsă de Biserica Neagră", enoriaşă.

Botezul a fost oficiat aproape de sfârşitul slujbei de Paşte. Ceremonialul s-a încheiat cu rugăciunea principală.

"Deosebit în această slujbă a fost şi faptul că am putut celebra viaţa pe care Iisus ne-a redăruit-o printr-un botez, care a avut loc în cadrul slujbei", Adriana Florea, preot Biserica Neagră Braşov.

Biserica Neagră este unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectură gotică din România şi datează din secolele 14 - 15. Lăcaşul este biserica parohială a comunității evanghelice luterane din Brașov.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Lucian Păculea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri