Autostrada Sibiu-Orăştie bate pasul pe loc

Data publicării:
AUTOSTRADA SIBIU

Tronsonul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie trebuia finalizat în luna aprilie 2013. Termenul a fost prelungit succesiv, iar noua dată-limită a fost stabilită pentru 15 noiembrie. Lucrările au fost întârziate, însă, de mai multe alunecări de teren, iar, ca să poată respecta termenul, constructorii au promis că vor lucra non-stop. Echipa Digi24 a făcut o vizită pe şantier ca să vadă cum merg lucrările, însă acolo era aproape pustiu. 

În timpul vizitei de săptămâna trecută, Ministrul Transporturilor s-a arătat sceptic că lucrările vor fi finalizate la timp.

Constructorul recunoaşte că nu se lucrează pe toata lungimea tronsonului, asa cum părea la vizita oficială de săptămâna trecută, dar spune ca vina este a autorităţilor. Firma nu şi-a primit banii pe lucrare din luna decembrie, susţine şeful de şantier. "Noi am prezentat un certificat de lucrări, în luna ianuarie, pentru lucrările din luna decembrie, şi nici până în data de astăzi nu ne-au fost plătiţi banii", declară şeful de şantier Carlo Scopel.

Tronsonul dintre Sălişte şi Cunta al autostrăzii Sibiu-Orăştie are 22 de kilometri şi este afectat, în mai multe zone, de alunecări de teren. Printre soluţiile tehnice aprobate se numără cel mai înalt viaduct din ţară, în zona Aciliu, care a fost deja executat, dar şi construirea unui tunel, proiect care a fost respins.

Constructorul aşteaptă acum ca noua varianta propusă, tăierea în întregime a unui deal instabil, să fie aprobată de CNADNR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri