Sari la conținut

Bacalaureatul, proba la limba maternă

La fel ca și la proba la limba și literatura română elevii au primit două tipuri de subiecte în funcţie de profilul la care au studiat. Candidații de la profilul uman au avut de realizat un eseu pe baza unui roman, iar cei de la profilul real au primit nuvela romantică. Subiectul de la ultimul punct i-a luat prin surprindere pe unii candidați care au considerat că proba la limba maghiară a fost mai dificilă decât cea de la limba română.

Din cei 877 de elevi care ar fi trebuit să susţină examenul în judeţul Covasna, 39 nu s-au prezentat.

"Proba de limba şi literatura maghiară în judeţul Covasna s-a desfăşurat în condiţii normale, condiţii normale înseamnă respectarea regulamentului metodologiei de desfăşuarre a examenului de bacalaureat", a declarat  Farkas Csaba - inspector şcolar ISJ Covasna

Miercuri elevii vor susţine proba obligatorie a profilului, la istorie sau matematică iar joi, proba la alegere a profilului. Afişarea rezultatelor la examene se va face în data de 7 iulie, până la ora 12:00, şi, în aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţii, între orele 12:00 şi 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 11 iulie.