Bărbat atacat de tigru

Data publicării:
BARBAT ATACAT DE TIGRU

Ora 10. Grădina Zoologică Braşov. Îngrijitorul de 46 de ani îşi începea prima zi de muncă. S-a apropiat de cuşca tigrilor pentru curăţenie. Într-o secundă, animalul l-a apucat de braţ.

Imediat, un coleg şi medicul veterinar al grădinii zoologice i-au sărit în ajutor. Au urmat câteva minute în care oamenii s-au luptat să îndepărteze fiara.

Cum au fost cele sase minute?
Groaznice. Tipa urat de tot, tipa ca din gura de sarpe. Tot bratul drept era in adapost la animal si tragea de el. L-am indepartat de adapost, l-am asezat pe scari si i-am facut staza bratului drept ca sa nu piarda sange, a spus Valeriu Moise - medic veterinar

Ambulanţa a sosit la scurt timp, iar bărbatul a fost dus la spital. Medicii spun că rănile provocate de ghearele tigrului erau foarte adânci.

Pacientul a fost adus constient cu leyiuni prin sfasiere la nivelul membrului superior drept. A fost internat pe sectia de chirurgie plastica, intervenindu-se urgent pentru toaletarea plagilor si reconstructie, a declarat Chiţea Ioana - purtător de cuvânt al UPU Braşov

Îngrijitorul nu era unul calificat, ci un braşovean care făcea muncă în folosul comunității pentru a primi în continuare ajutorul social de la primărie: 125 de lei. Şeful Grădinii Zoologice susţine că bărbatul ar fi provocat fiarele. Şi se apără spunând că i-a dat indicatii foarte clare, însă omul nu le-a respectat şi s-a apropiat prea mult de cuşca tigrilor.

A bagat mana acolo, a crezut ca e pisica sau ceva si animalul i-a rupt musculatura, a spus Dumitru Daneş, Directorul gradinii

Pentru că incidentul a avut loc în timp ce bărbatul lucra, inspectorii teritoriali de muncă au început o anchetă. De curând Grădina Zoologică a intrat în reparaţii şi zilnic se munceşte acolo. Medicii veterinari spun că animalele sunt stresate de zgmotul de pe şantier. Specialiştii susţin că tigrii devin agresivi în momentul în care cineva se apropie de ei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri