Bentley fără cumpărător

Data publicării:
LICITATIE BENTELY

Autoturismul a fost confiscat de Autoritatea Naţională a Finanţelor Publice la începutul lunii octombrie 2011. Pentru că termenul legal de depozitare de 120 de zile a expirat, maşina a devenit proprietatea statului, care astăzi a scos-o la licitaţie. Însă nimeni nu s-a arătat interesat să o cumpere.


O astfel de maşină costă în mod normal peste 200.000 de euro. Însă astăzi a fost scoasă la licitaţie pentru puţin peste 100.000 de euro. Impozitul pe an costă peste 8.700 de lei, iar să-i faci plinul costă mai bine de 500 de lei.

Aceasta a fost prima licitaţie de când maşina există în garajul Fiscului. Şi asta pentru că până acum, instituţia statului a fost în proces cu proprietarul maşinii care nu a putut plăti taxele vamale pentru autoturism. În final, proprietarul a pierdut, astfel că cei de la Finanţe s-au ales în garaj cu un Bentley fabricat în 2009 şi care are doar puţin peste 600 de kilometri la bord.

Chiar dacă la preţul de 449.000 de lei, astăzi nu s-a arătat nimeni interesat, reprezentanţii Finanţelor publice speră totuşi să găsească un proprietar poate luna viitoare, atunci când se va organiza următoarea licitaţie. Mai ales că preţul se poate chiar înjumătăţi.

"Sunt următoarele termene de licitaţie, termenul 2, teremenul 3 unde vor fi efectuate reevaluări. Ca şi procent maxim până la care se poate realiza reevaluarea este de 75% din preţul iniţial", a spus Marius Vrânceanu - preşedintele comisiei de licitaţie.

Până la următoarea licitaţie, maşina va rămâne în subsolul clădirii finanţelor, cu o roată scoasă, pentru a nu fi furată. Bentley-ul are un motor de 600 de cai putere, o capacitate cilindrică de 5.998 de centimetri cubi, atinge o viteză maximă de 330 de kilometri pe oră şi poate atinge suta de kilometri în nu mai puţin de patru secunde.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri