Birocraţia îi încurcă pe beneficiarii ajutoarelor de încălzire

Data publicării:
BIROCRATIA II INCURCA

Chiar dacă cererea și declarația pe proprie răspundere nu și-au schimbat semnificativ formatul, solicitanţilor le-a lipsit o adeverinţă de la Direcţia Fiscală a Primăriei, din care să reiasă bunurile mobile și imobile deținute.

Autorităţile spun că, cel mai probabil, numărul solicitanţilor veniţi astăzi la sediul societăţii, este mai mic din cauza acestor noi reglementări privind acordarea ajutorului. "De obicei, în prima zi, veneau cel puţin 200-300 de cetăţeni, încă de la prima oră. Acum suntem la două ore de la deschiderea programului şi nu ştiu dacă au fost 30 de persoane. Probabil întâmpină dificultăţi la actele justificative privind veniturile. Este singurul lucru deosebit faţă de anii anteriori" , declară Mariana Topoliceanu, director DSS Braşov.

Certificatele sunt valabile doar pentru luna în curs, astfel că cei care vin după 1 noiembrie trebuie să solicite alte adeverințe, iar pentru obţinerea lor trebuie să aştepte chiar şi trei zile. Situaţia lor este cu atât mai complicată cu cât dosarele se pot depune doar până în 20 noiembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri