Biserica de gheaţă de la Bâlea este gata 

Data publicării:
BISERICA GHEATA

Șantierul de gheață, aflat la peste 2.000 de metri altitudine, la Bâlea Lac, este oficial închis. Toate construcțiile au fost finalizate, după o luptă cu natura, în condiții de ceață, vânt sau ninsoare abundentă.

20 de oameni au lucrat aici zi-lumină, la temperaturi negative. Au extras blocurile de gheață din lacul glaciar, au făcut aceste cărămizi din gheață, pe care apoi le-au asamblat, ca în orice altă construcție. Complexul pe care l-au realizat este unic în Europa de Est.

Peisajul este complet: ultimul edificiu, biserica de la cea mai mare altitudine din România, poate fi, de acum, vizitată.

"În biserica de gheață se mai fac câteva lucrări de finisare. Pe 29 ianuarie va avea loc o slujbă ecumenică de sfințire, la care vor participa în jur de 6-7 preoți, de diferite confesiuni", spune Andreea Voloşenco, reprezentant Ice Hotel.

Peste 60% dintre cei care vizitează complexul inedit de la Bâlea Lac sunt turiști străini.

"Genial. Nu am mai fost într-un asemena loc până acum. Am călătorit în toată lumea. Ăsta este primul castel de gheață... totul e din gheață... Spectaculos. Face toată diferența", spune un turist.

Cei mai curajoși se cazează în camerele hotelului de gheață, unde temperatura nu trece de 2 grade Celsius.

Stratul de zăpadă de la Bâlea Lac, cel mai mare din România la această dată, măsoară 160 de centimetri.

Reporter: Adela Mohanu
Operator: Lucian Sandu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri