Sari la conținut

Braşovenii au ieşit în stradă

Protestul a început la ora 18:00, în faţa Prefecturii. Oamenii au aprins lumânări în memoria victimelor de la Clubul Colectiv, au intonat o parte din imnul României, apoi au urcat pe strada Republicii, până în Piaţa Sfatului.

"A fost un eveniment pe Facebook în care eu mi-am rugat prietenii să-mi răspundă la o întrebare în Brașov "dacă mai trebuie să moară și alți oameni ca noi să ne trezim, să ieșim în stradă, să punem o presiune civică, reală, sinceră asupra organelor decidente ca asemenea tragedii ca tragedia din Colectiv sau polițistul Gigină mort să nu se mai întâmple din cauza abuzurilor și corupției", a spus Radu Hosu - organizatorul protestului.

Pe tot traseul, tinerii au scandat lozinci precum "Jos Corupţia" şi au cerut demisia ministrului de interne, precum şi a primarului Sectorului 4 al Capitalei.

"Sper să se ia măsuri și sper ca noi să ieșim și să facem tot ce trebuie ca să se ia măsuri și sper să fim noi, generația noastră cei care pregătim terenul pentru copiii noștri că altfel nu am făcut nimic. Toată lumea vrea să facă bani și am văzut-o acum într-un mod foarte tragic cum s-au ales să se facă bani și pur și simplu nu a păsat nimănui dacă oamenii aceia vor păți vreodată ceva", spune un protestatar.

"Personal am venit mai puțin pentru un protest, am venit mai mult pentru toti românii, pentru cei tineri care au murit în club. Cred că e prea multa ură zilele astea și e mult prea puțină compasiune și am venit mai mult să fiu împreună cu toți ceilalți așa cum trebuie să fim cu toții", spune un alt protestatar.

Din Piaţa Sfatului, protestatarii au coborât pe strada Mureşenilor şi au plecat spre Teatrul Dramatic. Braşovenii s-au alăturat zecilor de mii de români care au ieşit aseară în stradă în capitală şi în alte câteva oraşe, iar protestele lor nu au rămas fără ecou. În cursul zilei de astăzi, premierul Victor Ponta a anunţat că îşi depune mandatul, iar primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone şi-a anunţat şi el demisia.

Reporter: Mădălina Zamfir
Operator: Dan Dascălu

Pe aceeași temă