Braşovenii cheltuie bani, în primul rând, pe mâncare, tutun şi alcool

Data publicării:
STATISTICA

Dintr-un salariu mediu de peste 1.600 de lei, brasovenii cheltuie cei mai mulţi bani pe mâncare, adică 45% din venituri. Pe locul doi in topul cheltuielilor lunare sunt utilităţile. Surprinzător sau nu, topul este completat cu băuturi alcoolice şi tutun. Aproximativ opt procente din salariu se duc lunar catre aceste vicii.

La capătul opus în clasamentul cheltuielilor lunare se află sănătatea. Braşovenii cheltuie puţin peste patru procente din salariu pentru medicamente sau tratamente pentru anumite boli. Cei mai puţini bani însă se duc pe educaţie.

Doar 0,6% din venitul lunar al brasovenilor se duce către acest domeniu. Dar toate aceste cheltuieli vin în urma unui salariu ceva mai mare, faţă de lunile trecute. Câştigul salarial mediu net a fost în luna decembrie 2013 de peste 1.600 de lei, cu aproximativ 4 procente mai mare decât în luna precedentă şi cu peste 6% mai mare decât în luna decembrie 2012.

Au crescut şi preţurile la alimente în luna decembrie 2013, faţă de luna precedentă. Preţul cartofilor a crescut cu aproape 10 procente, al fructelor, cu 1,32% iar al brânzeturilor, cu aproximativ 1%. Şi la carnea de porc, preţul a crescut, într-o lună cu 0,30 %. Braşovenii au cheltuit mai mulţi bani şi pentru produsele nealimentare. Preţul combustibilului a crescut cu aproape 0,70% iar la servicii tarifele au crescut cu 0,20 de procente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri