Sari la conținut

Braşovul a câştigat noi locuri de muncă în 2014

Per ansamblu judeţul nostru a câştigat, într-un an, peste 85% din numărul total de locuri de muncă noi, înregistrate la nivelul Regiunii Centru.

Cele mai multe angajări s-au făcut în companiile din sectorul autovehiculelor de transport rutier, dar şi în domeniul fabricării de maşini, utilaje şi echipamente. Specialiştii apreciază că, în 2015, tot industria va duce greul angajărilor.

Cu toate acestea, posibilităţi mari de creştere există şi în agricultură, dar mai ales în IT. Iar jucătorii din domeniu sunt prezenţi la cele mai importante târguri de profil.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Judeţene de Statistică, cea mai mare scădere a numărului de salariaţi s-a înregistrat în construcţii, unde trendul descendent s-a păstrat din 2011. În acest domeniu, s-au pierdut 1.400 de locuri de muncă numai în în 2014. Cu toate acestea în Braşov, numărul salariaţilor este în creştere, iar tendinţa se va păstra şi în 2015, datorită unor noi investiţii.

Compania germană Varta Microbattery, care şi-a început producţia la Braşov în 2014 şi are aproximativ 80 de angajaţi intenţionează să ajungă, în 2015, la aproximativ 300 de salariaţi. În acelaşi timp, Preh România, care produce componente auto pentru Porsche, Daimler, Audi sau BMW, a anunţat că şi-a propus pentru 2015 să recruteze 100 de oameni pentru fabrica din Ghimbav, iar alte oportunităţi de angajare se anunţă în sectorul bancar, în supermarket-uri şi în companiile de telecomunicaţii.

Redactor: Laurenţiu Ţiţei