Braşovul, oraş de poveste

Data publicării:
APRINDERE BRAD 081214

De Moş Nicolae Braşovul a fost cu adevărat un oraş de poveste. Mii de oameni, prezenţi în Piaţa Sfatului, şi-au fixat privirile pe bradul care măsoară nu mai puţin de 25 de metri. Ca în fiecare an, localnici sau turişti, au aşteptat cu nerăbdare aprinderea luminiţelor pe unul dintre cei mai spectaculoşi brazi de Crăciun din ţară.

"Este foarte frumos, chiar foarte frumos, nu mă aşteptam să fie aşa. Când era pe lumina şi era încă nearanjat, arată cam ciudat", spune un braşovean.

Pentru ornarea bradului de Crăciun s-a folosit aproximativ 1 kilometru de şiruri de beteală şi conuri luminoase, ce îmbracă tulpina şi ramurile, iar la exterior s-au montat 900 de metri de şiruri verticale cu 18.000 de becuri şi flashuri. Pe vârful crengilor s-a aşezat o spirală de 1.200 de metri cu aproximativ 70.000 de luminiţe şi globuri colorate. Feeria de lumini continuă pe strada Republicii, care a fost acoperită cu un plafon luminos de 500 de metri lungime şi 10 metri lăţime.

Nu departe de falnicul brad, a fost montată o scenă pe care s-a dat startul concertelor de sărbători. Pe ea au urcat grupul vocal Anatoly dar şi Andra.

Petrecerea de Moş Nicolae din Piaţa Sfatului s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri