Sari la conținut

Buletinele de vot au ajuns la primari


Distribuirea buletinelor de vot și a consumabilelor necesare votării către secțiile din județ a început astăzi, la ora 8:00, la Colegiul Național Unirea. La preluarea sacilor au fost prezenți obligatoriu toți membrii secției de votare, în frunte cu primarii fiecărei localități în parte.

"Distribuirea buletinelor, din punctul meu de vedere, este foarte bine organizată, a durat doar trei-patru minute. Sperăm ca și alegerile să se desfășoare în condiții și am convingerea că se vor desfășura în condiții normale", a declarat Vasile Șerban - primarul comunei Teliu, PNL.

Cei mai mulți dintre președinții secțiilor de votare au mai participat la tururi de scrutin din anii trecuți.

"Sunt foarte pregătită, am mai fost președinte la secția de votare, am fost instruiți, materialele le-am luat, totul e ok", a spus un preşedinte de secţie.

Ca să evite aglomerația în sala de sport a Colegiului Naţional Unirea, autorităţile au programat fiecare primărie.

"Programarea este făcută până la ora 14:00. Normal că noi o să străm în cazul în care cineva întârzie și până când este ridicat ultimul colet. Buletinele de vot sunt duse sub pază la primării, primăriile le vor distribui după aceea, și acolo rămân bineînțeles sub pază, după care vor fi distribuite către secțiile de vot în cursul zilei de mâine", Ambrus Romer Mihaly - prefectul județului Brașov.

În județul Brașov au fost amenajate 448 de secții de votare. Au fost tipărite peste 570.000 de buletine de vot, cu 10% mai mult decât numărul votanţilor înscrişi pe listele electorale permanente. De asemenea, 2.240 de ștampile au ajuns la Braşov.