Burse pentru tinerii din Sfântu Gheorghe

Data publicării:
BURSE TINERI SF GHEORGHE 160115

Ana Costache a primit anul trecut bursă de la Primărie doar pentru că a ales să îşi facă disertaţia pe o temă legată de municipiul Sfântu Gheorghe. Deşi a studiat la o facultate din Braşov, după ce a terminat masteratul s-a întors să lucreze în oraşul natal.

"Lucrarea de disertaţie s-a axat pe mijloacele promovării spectacolelor de teatru, aşa s-a şi numit. Mi-am propus acest lucru de la început, să realizez studiul de caz pe Sfântu Gheorghe. Mi-a fost mai uşor, şi aşa mi-am şi propus, gândindu-mă că poate lucrarea va ajuta cumva, în viitor, pe cineva", spune Ana Costache - masterandă.

"Folosim o parte dintre lucrări, chiar dacă nu direct în ceea ce face consiliul local, cât indirect, al instituţiilor din subordine. Miza noastră numărul unu este .Să încercăm să-i încurajăm să crească în spiritul de a numi în continuare, oriunde ar fi, Sfântu Gheorghe, acasă", a declarat Mădălin Guruianu - consilier local Sfântu Gheorghe.

Ca Ana Costache au fost alţi 13 tineri din oraş, care şi-au ales ca temă pentru licenţă, disertaţie sau doctorat un studiu de caz din Sfântu Gheorghe. Pentru că proiectul s-a bucurat de succes, autorităţile au decis ca anul acesta să aloce mai mulţi bani pentru acest proiect. Bugetul pentru anul acesta este de 100.000 de lei. Maxim 25 de persoane primesc burse pe 2015.

Bursele se alocă pe o perioadă de patru luni, timp în caretinerii vor primi câte 300 de lei pentru lucrarea de licenţă, 500 de lei pentru lucrarea de disertaţie şi 1.000 de lei pentru lucrarea de doctorat. Aceşti bani îi încurajează pe tineri să se întoarcă în oraşul lor natal pentru a pune în practică ce au învăţat la facultate.

"Îmi doresc să aplic pt această bursă, mi se pare o oportunitate foarte bună", spune Cristina Borbely - studentă la masterat

Un studiu recent, comandat de Primăria Sfântu Gheorghe a arătat că peste 70% din tinerii din oraş vor să plece la studii sau să muncească în aşt oraş sau chiar în altă ţară. Astfel că, prin acest program, municipalitatea speră să-i convingă pe tineri să se întoarcă acasă.

Reporter: Mirela Palcu
Operator: Dan Dascălu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri