Sari la conținut

Caravana Scrimei sub Tâmpa

Braşovean la origini, campionul olimpic şi preşedintele federaţiei Române de Scrimă, Mihai Covaliu a retrăit primele asalturi din carieră, alături de mcii sportivi prezenţi la demonstraţie.

" Aşa cum şi eu când eram mic mă visam un muşchetar, un D'artagnan, un Zorro al acelor vremuri, şi cei mici din zilele noastre, le place să fie muşchetari, le place să se dueleze cu sabia cu floreta. Scrima are ce să le dea şi ei au ce să câştige practicând scrimă ", a spus Mihai Covaliu - preşedinte FR Scrimă.

În postură de antrenor, fostul campion mondial, Rareş Dumitrescu speră să obţină cu elevii săi performanţele pe care le-a avut în anii săi de glorie.

" Mi-ar plăcea să continui la Braşov acest proiect pe care l-am început cu copii de la Dinamo, iar mai apoi să creştem şi să îi ducem în loturile naţionale şi să începem să câştigăm medalii naţionale ", susţine Rares Dumitrescu - antrenor scrimă. 

Liderul actualei generaţii, Tibi Dolniceanu, a fost plăcut surprins la rândul său, de abilităţile tinerilor sportivi braşoveni.

" Mă bucur că văd că şi ei se mişcă foarte repede, având în vedere vârsta lor şi de câţi ani practică. Mă bucur că sunt din ce în ce mai mulţi copii la sabie de la Braşov pentru că mulţi campioni la sabie au plecat de la acestă şcoală ", este de părere Tiberiu Dolniceanu - sportiv scrima.

Caravana Scrimei Româneşti a pornit la drum pe 31 de august şi a străbătut 9 oraşe din România unde au fost organizate demonstraţii la 3 arme, spadă, sabie şi floretă, toate reprezentate de cei mai buni performeri din România.

Pe aceeași temă