Carne şi lactate, confiscate

Data publicării:
CONTROL OPC

Unul dintre comercianţii din depozitul de produse congelate a fost surprins de către inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor, cu doi paleţi cu pui pe holul depozitului. Carnea era ţinută la o temperatură de 8 grade Celsius, în condiţiile în care ar fi trebuit ţinută la -18 grade Celsius. 

Administratorul societăţii se apără însă şi spune că cei doi paleţi cu pui ar fi fost descărcaţi recent.

"Afară nu ştiu câte grade sunt, în orice caz este cu plus, da. În momentul în care noi descărcăm marfa din maşină şi o urcăm pe rampă vă daţi seama că probabil temperatura scade, dar nu înseamnă că marfa este neconformă", declară Nicoleta Arsene - administrator societate 

Aproximativ 1.400 de kilograme de carne de pui a fost confiscată şi urmează să fie distrusă. În plus, societatea riscă o amendă de până la 30.000 de lei.

Acţiunea inspectorilor a continuat, la unul dintre supermarket-urile din acelaşi cartier. Aici, cantităţi însemnate de produse alimentare erau ţinute în aer liber, chiar în curtea supermarke-tului.

"Extrem de multe produse alimentare, inclusiv produse congelate, refrigerate, care trebuie să stea în condiţii de temperatură controlată, erau depozitate direct afară în soare, în praf, în condiţii improprii de depozitare. Sunt produse în termen care urmează să fie introduse în fluxul de vânzare", afirmă Sorin Susanu, comisar şef CRPC Braşov 

Reprezentanţii supermarket-ului vor fi sancţionaţi cu o amendă de până la 30.000 de lei, iar marfa neconformă a fost confiscată pentru a fi distrusă. Comisarii regionali de la protecţia consumatorilor spun că vor continua controalele şi la alte supermarketuri din Braşov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri