Sari la conținut

 Carne vândută dintr-un garaj insalubru 

Imaginile surprinse de polițiștii care au descins în magazin arată condițiile de mizerie în care era depozitată carnea. Proprietarii unității de procesare, care nu avea niciun aviz sanitar, fabricau într-o cameră insalubră produse pe care le vindeau apoi sub eticheta de "tradițional".

"Am cumpărat, înainte de Sărbători, de am făcut răcituri. A fost ieftină față de alte magazine. Și avea clienți ", spune un client. 

După vânzări mult peste medie, în perioada sărbătorilor de iarnă, au apărut și problemele. Trei persoane, inclusiv patronul de aici, de la magazin, s-au îmbolnăvit după ce au consumat carne ținută în condiții de mizerie. Autoritățile au făcut un control, au confiscat 700 de kilograme de carne, iar acum, magazinul este închis.

Potrivit legii, carnea confiscată nu a fost distrusă imediat. Produsele se află în continuare în depozitul Direcției Sanitar-Veterinare.

"Până nu avem toate datele, toate dovezile, nu putem să confiscăm. Stă sub sechestru, dar în mod sigur, în final, destinația ei va fi neutralizarea. Adică, la incinerare ", afirmă  dr. Ioan Penţea, purtător de cuvânt DSVSA Sibiu.

Administratorul magazinului a fost amendat cu 600 de lei, iar proprietarul unității de procesare, cu 1.200 de lei. Polițiștii îi cercetează acum și pentru evaziune fiscală.

"În cauză a fost deschis un dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de comerț ilicit și punere în consum de carne sau produse din carne provenite din tăieri de animale care s-au sustras controalelor veterinare și care pun în pericol sănătatea consumatorilor ", precizează Elena Welter, purtător de cuvânt IPJ Sibiu

Nu este singurul caz descoperit de polițiștii sibieni în perioada sărbătorilor. Alți zece administratori s-au ales cu dosare penale, după ce au comercializat produse alimentare fără să plătească toate dările la stat.