Casă de cultură, uitată în paragină

Data publicării:
CASA DE CULTURA DE LANGA BACEL

De aproape doi ani, Casa de Cultură din Sfântu Gheorghe stă închisă. Şi asta după ce primăria i-a blocat conturile. De aici şi până la executare silită a fost doar un pas. Angajaţii au fost trimişi acasă după ce utilităţile au fost tăiate pentru neplată. Suma datorată este de aproape 800.000 de lei. Clădirea riscă acum să se degradeze.

" Există reale perspective ca să se degradeze. Fiecare clădire are viaţă atâta timp cât se desfăşoară o activitate în ea, altfel e ca orice lucru părăsit aproape păienjenii îşi fac datoria, iar semnele îmbătrânirii naturale sunt vizibile ", susţine Mircea Ştefan - directorul Casei de Cultură Sfântu Gheorghe. 

Toţi locuitorii din Sfântu Gheorghe îşi amintesc de vremea de glorie a Casei de Cultură. Nu înţeleg, însă, de ce un imobil din centrul oraşului stă cu lacătul pe uşă.

" Am fost la multe concerte aici, spectacole şi acum stă nefolosită. Şi e păcat, păcat ", spune un localnic.

" Păcat că nu e acum că nu aveam unde să venim. Şi nu au unde să vină copiii nostri care au rămas în Sf Gheorghe şi neapărat trebuie să rezolve oraşul ceva ", povesteşte un alt localnic. 

" Superficialitate, lipsă de interes ce să mai spun. Păi, nu-i nimic în oraşul ăasta! Când se organizează, totul este pe stradă şi clădirea asta se duce ", e de părere un vârstnic. 

Autorităţile locale intenţionează să preia clădirea Casei de Cultură ca să o renoveze. Pentru asta, negociază direct cu reprezentanţii Guvernului.

Casa de Cultură din Sfântu Gheorghe are o capacitate de peste 500 de locuri, iar valoarea sa imobiliară este estimată la peste şase miliarde de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri