Sari la conținut

Case izolate de apele Tărlungului

Problemele au apărut sâmbătă, după ora prânzului. Din cauza ploilor abundente de săptămâna trecută barajul de la Tărlungeni a fost deschis. Debitul apei a crescut şi din cauză că albia Tărlungului era îngustă în zona unui pod de cale ferată, râul s-a deversat în jurul unor case în care locuiesc trei familii.

Şapte oameni şi-au părăsit casele doar cu hainele de pe ei. Printre ei se află şi Fekete Zoltan, care a fost nevoit să se refugieze, împreună cu familia, la nişte rude.

"Apa a crescut foarte repede, din momentul când a intrat acolo unde s-a rupt malul în aproxiamtiv două ore şi jumătate deja am fost înconjuraţi de ape", spune Fekete Zoltan.

"Oamenii zic că din cauza balastierelor s-a produs. Nu, nu din cauza balastierelor. Albia Tărlungului este plină cu balast şi din această cauză cursul apei este variabil", spune Barabas Laszlo - directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Braşov.

În zona afectată se poate ajunge acum doar cu buldoexcavator. În această dimineaţă 2 utilaje au început ridicarea unui mal de pământ pentru a împiedica apa să înainteze şi mai mult înspre casele oamenilor. Autorităţile susţin că în zilele următoare vor face şi un plan de regularizare a albiei râului Tărlung.