Sari la conținut

Castelul Peleş, în top pe Trip Advisor 

Castelul Peleş, Cetatea Alba Iulia şi Mănăstirea Suceviţa sunt primele trei obiective recomandate de utilizatorii Trip Adviser. Cei care le-au vizitat spun că sunt locuri demne de văzut în Romania, care se ridică la nivel internaţional. Fruntaşă este reşedinţa de vară a regelui Carol I.

Topul Trip Advisor nu este singurul care plasează Peleşul pe primele locuri. Castelul este in top 15 al celor mai frumoase construcţii de acest gen din lume. În faţa lui pe listă stau castele de pe Valea Loarei, din Regatul Unit al Marii Britanii, Germania sau Japonia.

O vizită la castelul Peleş este mai mult decât o plimbare printr-un muzeu, este o adevarată lecţie de istorie. Farmecul locului atrage în fiecare an turişti din toată lumea.

"Este un loc foarte frumos, într-adevăr. Am vizitat interiorul, am văzut toate încăperile, mobila, am primit explicaţii despre regele care a locuit aici", spune un turist.

"Este un muzeu absolut fantastic, îmi place palatul şi munca ce a fost depusă pentru realizarea sa şi este foarte frumos, chiar am văzut multe în toată Europa", este de părere al turist.

"E minunat, suntem din Columbia, am venit pentru prima dată în România şi totul e superb, e un loc special pe care trebuie să îl descoperi şi foarte diferit de ce am văzut în alte ţări", precizează un turist încântat.

Un tur complet al muzeului cu un ghid însoţitor costă 50 de lei, cu 20 de lei mai puţin decât la Castelul Bran care anul trecut a integistrat peste cinci sute de mii de vizitatori.

"Anul trecut, pragul acestui castel a fost trecut de un număr de 440.000 de turişti, un număr destul de mare, este unul dintre cele mai vizitate muzee din ţară", spune Laura Avram - muzeograf Muzeul Naţional Peleş

De-a lungul timpului, Castelul Peleş a fost vizitat de numeroşi oameni politici din toată lumea, printre care se numără şi fostul preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Gerald Ford.

Reporter: Ioana Mihai
Operator: Lucian Păculea

Pe aceeași temă