Cavalerii teutoni s-au întors la Feldioara

Data publicării:
CAVALERI FELDIOARA

Pentru câteva zile, Feldioara şi-a recăpătat aerul de cetatea medievală. Domniţele şi cavalerii au invadat străzile comunei, iar întreaga suflare a fost încântată de acordurile muzicii de odinioară.

Cavalerii teutoni sunt sărbătoriţi în fiecare an la Feldioara, ca întemeierori ai cetăţii medievale, una dintre primele din Ţara Bârsei. Istoria lor este însă păstrată de noile generații.

"Principiile de bază ale unui cavaler, să zicem așa, s-au uitat din păcate. Cavalerii au apărut tocmai pentru a ocroti pe cei slabi, pe cei fără putere de a se apăra singuri, pentru a menține căile negustorilor libere de hoți", spune Ioan de Siebenburgen - cavaler din Ordinul Terra Medies.

Pentru turiștii care au înfruntat vântul puternic, cavalerii, domnițele și tot alaiul din jurul lor reprezintă mereu o atracție deosebită.

"Mi se par foarte reușiți și destul de originali. Adică au încercat să aibă un port cavaleresc cât mai aproape de realitate", spune o turistă.

"Cred că asta este viitorul Transilvaniei și al României întregi. Așa cred", spun un turist.

"Înseamnă reînvierea tradițiilor aici în localitatea noastră, este foarte important să ducem tradițiile și obiceiurile mai departe. Localitatea noastră este o localitate foarte veche, atestată acum 800 de ani și vrem ca aceste tradiții să continue", spune Sorin Taus - primarul din Feldioara.

Considerată drept cea mai veche si cea mai importantă fortificație ridicată de cavalerii teutoni în Transilvania, cetatea Feldioara a intrat în 2013 într-un proces de reabilitare, finanțat din bugetul județului și din fonduri europene.

Reporter: Liviu Beju
Operator: Mihai Stan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri