Sari la conținut

Centre de informare turistică în zone fără turişti

Fosta clădire a dispensarului veterinar din Apaţa va deveni un centru modern de informare turistică. Autorităţile locale speră ca, prin acest centru să atragă cât mai mulţi turişti în zonă. Au accesat fonduri europene, în valoare de 256.000 de lei, din care primăria contribuie cu 2%. Numai logistica va costa aproximativ 90.000 de lei, iar autorităţile speră ca până la sfârşitul acestei veri să primească deja şi primii turişti.

În comună sunt acum doar două pensiuni, dar autorităţle cred că acest centru de informare turistică este o investiţie necesară pentru a putea promova localitatea şi fosta cetate din zonă.

Ultimii vizitatori care au venit în comuna Apaţa au fost reprezentanţii unor şcoli din străinătate care au venit la un schimb de experienţă.

Situaţia este asemănătoare şi în comuna Cristian, la 10 kilometri de Braşov. Aici, banii investiţi în centrul de informare au venit de la Ministerul Turismului. În total este vorba de 400.000 de lei, din care 150.000 de lei a costat partea de logistică.

Anul trecut, în comuna Cristian au venit aproape 2.700 de turişti iar în localitate sunt, în total, 5 pensiuni.

Deşi pliantele şi materialele de promovare sunt gata, turiştii se lasă deocamdată aşteptaţi.