Centrele after-school, deschise şi în vacanţă

Data actualizării: Data publicării:
CENTRELE AFTER-SCHOOL

Se apropie sfârşitul programului zilnic de şcoală. Elevii de la o şcoală din Braşov aşteaptă să meargă la masă, după care vor începe pregătirea în cadrul pogramului after-school, supravegheaţi chiar de învăţătoarea lor.

În tot acest timp, la un alt after-school din oraş, copiii, mai mici, ce-i drept, îşi desenează pe caiete bastonaşele, până când va veni vremea să se joace. Sunt foarte încântaţi de acest program, mai ales că aici au ocazia să îşi facă temele supravegheaţi.

Centrele after-school au devenit o modă mai ales în oraşe, unde majoritatea părinţilor au slujbe care nu le permit să dedice timpul necesar copiilor lor.

Dacă programele after-school din cadrul şcolilor se concentrează doar asupra temelor şi pregătirii elevilor, în centrele particulare copiii se bucură şi de ore de joacă, ore de limba engleză sau excursii şi după terminarea anului şcolar.

La un centru after-school particular din Braşov, care funcţionează şi pe timp de vară, părinţii plătesc între 500 şi 1000 de lei lunar. În acest preţ însă, pot fi incluse - transportul gratuit al copilului, cursuri de grafică şi pictură, de creativitate sau ore de lucru cu calculatorul. Mai mult, pentru copiii care vin însoţiţi de fraţi, unele centre fac şi reduceri. La un centru care funcţionează în cadrul şcolii, însă, părinţii plătesc sub 100 de lei lunar şi masa zilnică a copiilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri