Sari la conținut

Centru de afaceri pe banii primăriei

Centrul de afaceri va fi construit pe un teren de 18.000 de metri pătraţi, în apropiere de Institutul de Cercetare al Universităţii Transilvania. Pentru ridicarea lui, primăria va cheltui aproximativ cinci milioane de euro. Tot atâtia bani vor veni şi de la Uniunea Europeană.

Centrul de afaceri va avea şi peste 200 de locuri de parcare, iar pe acoperişul clădirii vor fi instalate panouri solare, semn că proiectul va fi prietenos cu mediul. Reprezentanţii primăriei spun că proiectul va fi mai mult decât un loc pentru dezvoltarea afacerilor.

"Nu încercăm să facem doar nişte spaţii pentru firme. Centrul va însemna şi incubator de afaceri, va însemna o altă abordare a petrecerii timpului liber pentru angajaţi, deci centrul este prevăzut cu un parc în care angajaţii se vor putea relaxa ", spune Sorin Toarcea - purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

După ce va fi gata, primăria va organiza o licitaţie pentru a găsi o firmă care să administreze noul centru de afaceri. Firma câştigătoare va plăti o redevenţă municipalităţii şi se va ocupa de găsirea chiriaşilor. Noul administrator nu va avea o misiune uşoară, având în vedere că oraşul este plin de clădiri de birouri care aşteaptă de luni de zile să fie închiriate.

"Nu mi se pare idee bună din moment ce sunt deja centre şi sunt şi goale, n-are rost să investească atât de mult într-un luncru care deja nu merge ", spune un braşovean.

"Dacă banii sunt numai pentru aşa ceva, probabil că nu au încotro şi trebuie să-i cheltuiască pentru treaba asta. Dacă banii pot fi folosiţi în alte scopuri este normal să fie folosiţi în alte scopuri ", adaugă un alt braşovean.

Noul centru de afaceri va fi gata cel mai târziu în decembrie 2015. Constructorii trebuie să se grăbească pentru că sunt deja în întârziere cu un an, din cauza contestaţiilor la licitaţie, care au dus la decalarea termenului de începere a lucrărilor.