Centru de agrement, fără finanţare integrală

Data publicării:
SPA PREDEAL

Autorităţile locale mai au însă nevoie de 17 milioane de lei ca să poată începe lucrările. Au organizat până acum două licitații pentru obținerea unui credit bancar, dar fără succes.

"Am mai scos la licitaţie acest credit şi nu a participat nicio bancă. Sperăm că pe 12 mai să participe mai multe bănci şi să putem să încheiem un contract de credit. Dacă nu vom reuşi, vom obţine alte surse de finanţare pentru a putea duce la îndeplinire această contrucţie foarte importantă pentru staţiunea Predeal", declară  Liviu Cocoş - primar Predeal.

Între timp, constructorul este pregătit să înceapă lucrările, dar nu va săpa fundația până când primăria nu va face dovada că are confințarea în cont. Firma care a câştigat licitaţia şi-a amenajat deja şantierul în apropierea terenului de 3.500 de metri pătraţi pe care va fi ridicat centrul de agrement şi spa din Predeal. 

Investiția în centrul de agrement este de aproape 40 de milioane de lei, iar 50% din bani vin din fonduri europene. Din 2015, spun autoritățile, turiştii care vor veni iarna la Predeal şi nu vor găsi zăpadă, vor merge la masaj, la aquaparc, saună și vor avea acees la săli de fitness sau la grote cu gheaţă. 

Odată cu ridicarea centrului SPA, autoritățile speră să aducă de trei ori mai mulți vizitatori în stațiune, mai ales pe timp de vară, când turiștii nu au alternative la distracție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri