Centru de Cercetare Medicală, la Sibiu

Data publicării:
DOAR O POZA DE LA SIBIU

Prin acest proiect, medicii vor putea achiziţiona aparatură medicală de înaltă performanţă, pentru examinări medicale complexe.

Dosarul pentru obţinerea banilor a fost depus în anul 2013 la Ministerul Educaţiei, iar contractul de finanţare a fost semnat de ambele părţi la începutul lunii august. Toată aparatura de ultimă generaţie va fi adusă la spitalul din Sibiu cel mai târziu în luna noiembrie a acestui an, iar pentru achiziţionarea tehnicii medicale va fi organizată o licitaţie.

"Putem să aducem Spitalului Judeţean sistem angiografic monoplan cu sistem de monitorizare şi management pacienţi cu consolă de rezervă, o serie de ecocardiografice cu trei şi patru sonde din domeniul cardiologice, ginecologic şi obstetrical şi neurologic, aparat mobil de radiografii, rezonanţă magnetică tesla, gazometre, ecografe, pompe de balon de contrapuslaţie, sistem de monitorizare pentru terapia intensivă coronariană care ne folosesşte foarte mult", a spus prof. univ. dr. Ioan Maniţiu - director de proiect.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri