Centru de informare turistică, în paragină

Data publicării:
CENT5RU INFORMARE 16

Centrul de informare turistică pare acum o baracă abandonată la marginea şoselei naţionale. Tencuiala de pe pereţi a început să cadă, au apărut găuri în acoperiş iar pe mobila din interior se vede un strat gros de praf. 

Un marcaj vopsit pe un colţ de clădire pentru un traseu turistic din Masivul Piatra Mare e singura indicaţie pe care vizitatorii o pot primi dacă se opresc la acest centru de informare. Şi oricum, şansele ca acest lucru să se întâmple sunt foarte mici câtă vreme plăcuţele indicatoare şi firma sunt prost vizibile şi decolorate de soare.

Turiştii care ajung în zonă nici macar nu isi dau seama ca pe marginea drumului exista un centru de informare.

"E important să găseşti informaţii despre Braşov şi Săcele în această zonă deoarece când ajungi în aceste locuri ar trebui să le găseşti în jurul acestui loc pentru a nu fi nevoit să te întorci în oraş", a spus un turist străin.

Construcţia centrului de informare turistică din zona Bunloc a început în 2007, printr-un proiect al Agenţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Braşov, cu bani de la Consiliul Judeţean. Imobilul a fost inaugurat în 2008, în plină campanie electorală, chiar dacă nu existau toate avizele necesare. Terenul pe care a fost construită clădirea nu era intabulat, iar utilităţile nu au fost trase.

"Centrul a fost deschis sporadic mai ales în sezonul de vară. Problema este că nefiind utilităţi acolo, este foarte greu de derulat activitatea propriu-zisă. Odată din lipsa apei potabile, a curentului", a precizat Ionuţ Gliga - director executiv al Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului Braşov

Desi a participat la inaugurarea centrului, conducerea Consiliului Judeţean dă vina acum pe cei care au întocmit proiectul şi care au avizat construcţia, adică foştii şefi ai Agenţiei pentru Promovare a Turismului.

"De trei ani suntem într-un litigiu, pentru că cei care au facut construcţia acolo nu au obţinut toate avizele. Între timp primăria ne-a comunicat dorinţa de a face un sens giratoriu acolo, dar până nu o să avem o sentinţă şi o sentinţă definitivă nu putem să punem planul în funcţiune", a precizat Aristotel Căncescu - preşedintele CJ Braşov.

Acum autorităţile locale din Săcele vor să preia centrul, dar trebuie să cheltuie bani pentru mutarea lui.

"Va trebui să-l mutăm deoarece este foarte aproape de drumul naţional şi nu o să obţinem autorizaţiile legale pentru acest centru", a spus Radu Nistor - primar Săcele.

Primăria Săcele a identificat două posibile locuri unde ar putea fi mutat centrul de informare, fie în aceeasi zonă, fie în centrul municipiului Săcele. Deocamdată însă clădirea se deteriorează pe zi ce trece, iar vizitatorii află informaţii despre obiectivele turistice din zonă de pe internet.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri