Sari la conținut

Centrul Respiro, funcţional

Doamna Popescu este printre primii beneficiari ai noului centru. Familia ei a adus-o aici pentru că nu aveau cum să aibă grijă de ea câteva zile. Femeia are aproape 80 de ani si trebuie supravegheată permanent.

" Sunt foarte cumsecade şi au grijă de mine şi nu mă lasă singură cu toate că nu îmi trebuie deocamdată însoţitor, dar asta e când ajungi la bătrâneţe ", povesteşte un beneficiar. 

La centrul Respiro cei internaţi beneficiază de tot confortul.

" În general luăm persoane din familie cu asistent personal şi pe perioada cât lipseşte familia, între 10 şi 90 de zile, pot sta în centrul nostru beneficiind în principiu de o gratuitate cam pe 30 de zile ", declară Cristina Găinariu - şefa Centrului Respiro. 

" Toate persoanele care vor fi beneficiari ai Centrului Respiro pot beneficia de tratamente de fizioterapie, chinetoterapie, hidroterapie şi termoterapie ", spune Daniela Pascu - şefa Centrului Sfântu Nicolae. 

" Le servim masa în cameră sau în sala de mese, depinde de dorinţele lor, le facem curat, îi ducem la o sală de tratament ", afirmă Cristina Covătaru - infirmieră. 

Centrul Respiro poate găzdui 44 de persoane, dar deocamdată doar patru braşoveni s-au cazat aici.

" S-au creat 17 locuri de muncă, asistente, infirmiere şi îngrijitoare. Până în acest moment, avem 12 asistaţi care deja sunt în sistem ", spune Adina Durbacă - viceprimar al Municipiului Braşov, ACL. 

Proiectul a fost finanţat de Primăria Braşov care a contribuit cu 90.000 de lei iar restul de 400.000 de lei au venit de la Serviciul de Ajutor Maltez în România.