Centura provizorie a Braşovului, plină de gropi

Data publicării:
OCOLITOARE CU GROPI

Şoferii care trec pe drumul CET-ului merg din groapă în groapă. Sunt obligaţi să o ia pe aici din cauză că primul tronson al ocolitoarei oraşului nu este gata. Firma care executa lucrarea a intrat în insolvenţă.

De mai bine de un an, CNADNR nu a mai efectuat lucrări de plombare a gropilor pe centura provizorie. Pentru că ca se apropie iarna, şoferii vor trebui să dea teste de îndemânare, pentru a putea trece peste capcanele din asfalt.

Din acelaşi motiv s-a deteriorat asfaltul şi în intersecţia unde primul tronson al ocolitoarei se uneşte cu cel deja construit. Au apărut gropi şi astfaltul s-a exfoliat.

Reprezentanţii primăriei susţine că străzile de la periferia oraşului, care ţin acum loc de ocolitoare, au fost predate companiei naţionale de drumuri şi autostrăzi, care trebuie să le repare şi să le întreţină. Chiar dacă ar fi vrut să facă reparaţii, autorităţile locale nu au cum, pentru că la buget nu au fost alocate fonduri pentru asemenea lucrări.

"Există şi la noi sesizări. Am încercat să-i sprijinim pe colegii de la Drumuri Naţionale cu ce am putut. Din păcate nu putem să facem noi investiţii pe acele tronsoane de drum, nefiind în administrarea noastră", declară Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Braşov. 

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri nu a demarat nici licitaţia pentru selectarea unui constructor în vederea continuării lucrărilor de pe primul tronson al ocolitoarei. Astfel, traficul greu va mai trece o perioadă prin oraş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri