Cezariană cu buletinul 

Data publicării:
GRAVIDA 080414

Crina Rus ar fi trebuit să nască ieri o fetiță, despre care, pe parcursul sarcinii, medicii i-au spus că este perfect sănătoasă. Cu două săptămâni înainte de termen, femeia a simțit dureri puternice în zona abdominală, iar soțul său a dus-o de urgență la spital.

"La spital mi-a spus că, copilu-i decedat, că nu-i bate inima, mi-a spus că trebuie s-o opereze, am spus operați-o, mi-a spus că nu se poate fără buletin, am mers acasă după buletin", a povestit Marius Rus - soţul femeii.

În timp ce familia acuză medicii că au operat-o pe femeie prea târziu, managerul Spitalului din Mediaș spune că oricum pacienta nu ar fi putut fi operată pe loc.

"În mod normal, nu se intră în operație de pe stradă, direct. Orice intervenție chirurgicală, oricâtă urgență implică  o evaluare prealabilă a pacientului", a spus Bogdan Burghelea - managerul Spitalului Municipal Mediaș. 

Viața familiei Rus s-a întors pe dos în doar câteva minute. Medicii au constatat că fetița murise în uter, înainte de cezariană, iar Crina intrase în comă din cauza hemoragiei interne.

"În stare foarte gravă cu copilul mort intrauterin la prezentare datorită unei boli apoplexieuteroplacentară", a precizat dr. Jan Mircea Tuţă - directorul medical al Spitalului Municipal Mediaș.

Femeia a fost transportată de urgenţă la Spitalul Judeţean din Sibiu.

" La Sibiu s-au constatat grave probleme legate de această sângerare, a fost supusă unei intervenții chirurgicale de hemostază, de oprire a sângerării", a declarat  Decebal Todăriţă - purtătorul de cuvânt al Spitalul Județean Sibiu.

Potrivit familiei, femeia a avut nevoie de îngrijiri suplimentare după ce chirurgii din Mediaș au greșit grav intervenția.

" Din câte am înțeles de la Sibiu, a avut un intestin tăiat și a pierdut sânge. Patru litri de sânge avea în abdomen", a spus Marius Rus - soţul femeii.

Familia îi acuză acum pe medicii din Mediaș de vătămare corporală.

"Astăzi, 8 aprilie 2014 s-a înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaș, o plângere penală a unui cetăţean, împotriva a doi medici de la secţia ginecologie a spitalului din mediaş care aceştia sunt acuzaţi de vătămare corporală din culpă şi vătămare a fătului", susţine Denis Dimitriu - purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș.

După 10 zile de comă, Crina a deschis ieri ochii, pentru prima dată. Medicii sunt însă, în continuare rezervați, iar femeia rămâne internată la secția de Terapie Intensivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri