Sari la conținut

Coadă la brazii ieftini de Crăciun

Cei mai mulţi oameni au stat la coadă încă de la primele ore ale dimineţii cu speranţa de Crăciun vor avea un brad ieftin pe care să îl împodobească. Pentru cei mai mulţi, aşteptarea merită.

"Sunt şase ore de când stau la rând, şase ore", spune un braşovean.

"De vreo două ore, de pe la 12:00. E acceptabil cu preţurile, la pensiile noastre", spune un alt braşovean.

Imediat ce au fost aduşi brazii, oamenii au intrat pe rând să îi aleagă pe cei mai frumoşi. În mai puţin de 20 de minute oamenii şi-au ales toţi brazii din Piaţa Sfatului. 

Preţurile brazilor variază între 10 lei pentru cei cu înălţimea sub un metru, 20 de lei pentru cei până în doi metri, 30 de lei pentru cei care depăşeşc doi metri şi 300 de lei pentru cei cu înălţimea de peste 3 metri. Doar câţiva oameni au plecat fără brad din Piaţa Sfatului şi asta pentru că nu le-au plăcut cei care au mai rămas.

Brazii şi molizii au fost scoşi la vânzare de Regia Pădurilor Kronstadt atât din pepiniera proprie, cât şi din confiscări.

"Sunt suficienţi brazi în Braşov, toate pieţele sunt pline şi la hypermarketuri. Aici ieşim direct către oameni pentru că sunt preţurile mult mai mici şi sunt şi oameni care au venituri mai mici", spune Dan Olteanu, director Regia Pădurilor Kronstadt.

Până pe data de 23 decembrie vor fi aduşi în Piaţa Sfatului 1.100 de brazi şi molizi.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: George Oltean