Coadă la examenul de permis, în Covasna

Data publicării:
PERMISE SFANTU


La Serviciul de Permise Auto al Prefecturii Covasna lucrează, în prezent, şase angajaţi. În lipsă de personal, toţi oamenii din instituţie, inclusiv directorul, se aşează în fiecare zi de luni la ghişee şi în sala de examinare, pentru ca localnicii să-şi poată susţine examenele teoretice pentru obţinerea permisului auto.

În urmă cu cinci ani, o parte a angajaţilor Serviciului de Permise au fost arestaţi pentru luare de mită. Astfel că în fiecare zi de luni e o înghesuială de nedescris şi în tot serviciul lucrează doar şase angajaţi.

Printre candidaţii la examenul de permis auto, pe holurile Serviciului covăsnean se înghesuie şi cei care vor să-şi înmatriculeze, să-şi transcrie sau sa-şi radieze un autoturism.

"Stau la coadă de o oră, două trei. Până diseară e tot timpul, avem răbdare", spune un candidat.

În organigrama Serviciului mai sunt, în prezent, patru posturi pe care nu activează nimeni. Numărul angajaţilor instituţiei a fost drastic micşorat de procurori în martie 2009, când au fost făcute 26 de percheziţii la domiciliile şi locurile de muncă a19 persoane.

"Acolo există mai mulţi angajaţi care sunt în diverse cercetări şi nu-şi pot desfăşura activitatea, drept pentru care s-a creat această situaţie, însă am luat legătura şi cu Direcţia de Înmatriculări şi în cursul lunii viitoare probabil, pentru că acum mai sunt două zile lucrătoare, trei din acest an, urmează să reevaluăm situaţia şi să dispunem măsuri astfel încât să descongestionăm activitatea", declară  Sebastian Cucu - subprefect de Covasna.

Misiunea este complicată, câtă vreme pe posturile neocupate nu poate fi angajat nimeni, până la soluţionarea definitivă a proceselor de corupţie.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Lucian Păculea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri