Sari la conținut

Competiţie inedită, pe munte

Competiţia organizată în Braşov este a doua etapă a Campionatului Naţional de Turism Sportiv şi prima de acest fel din judeţ. La start s-a putut alinia orice persoană, indiferent de experienţă. Familia Suditu a venit tocmai din judeţul Galaţi, special pentru acest concurs.

"Am vrut să facem mişcare, să nu mai stăm la televizor, la calculator şi am luat copiii, mai mult pentru sport, mişcare...", a spus Sorin Suditu, un concurent.

"Primul punct trebuia să îl parcurgem în 80 de minute. Ne-am încadrat cam în 45 de minute", a spus Angela Suditu, concurentă

A urmat apoi proba de orientare turistică. Regulile sunt simple: indiferent că echipa este formată din doi adulţi şi un copil sau doi copii şi un adult, cel care poartă busola este juniorul. El trebuie să identifice, în cel mai scurt timp, trei puncte marcate pe traseu.

Ultima probă a fost cea de noduri de escaladă.

"Am învăţat să fac noduri. La început mi s-au părut grele, dar după ce am învăţat mi se par uşoare!", a spus un concurent.

Competiţia îşi propune să-i scoată din rutina zilnică pe adulţi şi copii şi să le insufle pasiunea pentru munte, sport şi activităţi petrecute în familie.

"Sunt învăţaţi să repsecte traseul marcat, să ştie să îşi dozeze energia pe traseu", a spus Eugen Laszlo - preşedintele Asociaţiei de Turism Montan "Cocoşul de Munte

Concurenţii au fost cazaţi, tot weekendul, într-o tabără special amenajată, unde seara au fost organizate jocuri şi focuri de tabără.

Reporter: Sorina Secelean
Operator: Mihai Stan

Pe aceeași temă